There is no I in team: Bij MOJEO huur je nooit één persoon in

Deel deze post:

”There is no I in team” een open deur, toch? Een uitspraak die zo oud en veelgebruikt is, maar op vele vlakken relevant en toch vaak genegeerd. Als we denken aan tijdelijke inhuur van personeel, omdat er bijvoorbeeld tijdelijk specifieke kennis of kunde nodig is of simpelweg meer resources, dan ontvangen we aangeboden kandidaten. Eerst op CV en dan beoordelen we harde criteria, zoals kennis, opleiding, kunde en ervaring van de kandidaat en dan lezen we ook nog over de zachte criteria die we van de persoon verwachten. Vervolgens nodigen we een aantal personen uit voor een vervolggesprek, waarin we kennismaken met de betreffende persoon en de zachte criteria ervaren en toepasbaarheid van de harde criteria bespreken. Plus daarbij natuurlijk in dit stadium ook het geheel vergelijken met de andere kandidaten. Vervolgens maken we een keuze voor een der kandidaten en dan hopen we dat die persoon gaat brengen wat we verwachten.

Bestaat de alleskunner?

We laten echter een grote gemiste kans liggen. Want alhoewel het type “alleskunner” zeker bestaat, komt het maar zelden voor dat die typering ook inhoudt dat deze persoon alles alleen kan oplossen. Uiteraard, binnen projecten, zijn alle disciplines vertegenwoordigd, maar is er één alleskunner projectmanager die op alle vlakken uitblinkt en alles kan of weet? Nee! Zeker niet vandaag de dag met de ontwikkeling die de rol van projectmanager de afgelopen jaren heeft gemaakt. Iedere projectmanager heeft zijn talenten, uiteraard zijn er een aantal basiseigenschappen zoals, leiderschap, motiveren, communiceren, conflicten oplossen, vertrouwen creëren, besluitvaardigheid/daadkracht en organiseren, maar er komt vandaag de dag veel meer bij kijken, zeker op het vlak van kennis.

Een modern project omvat verschillende disciplines

Een goed voorbeeld is een recente case binnen een multinational waarbij een van onze projectmanagers drukdoende was met de wereldwijde implementatie en uitrol van een nieuw  installatieproces. Een belangrijke driver van het project waren bepaalde KPI’s en naar mate de implementatie vorderde, kwamen er tal van additionele inzichten naar voren die uitstekende stuurinformatie verschaften. Op eigen initiatief begon onze projectmanager deze te destilleren en te rapporteren, echter ontstond er daaropvolgend een behoefte om dit te automatiseren. En alhoewel onze projectmanager analytisch was en kennis had van datamodellen, had hij de hulp nodig van collega’s die uitstekend waren in het coderen en schrijven van geautomatiseerde rapportages en visualisaties. Hij riep dan ook de hulp in van zijn collega in en die voerde deze werkzaamheden uit met als resultaat een veel  beter werkend dashboard en  rapportage-omgeving dan dat de projectmanager alleen had kunnen opleveren.. En uiteraard, een meer dan tevreden klant.

Bij MOJEO huur je nooit één persoon in

Waarom was die klant meer dan tevreden en niet “gewoon” tevreden? Simpelweg omdat de daadwerkelijke beleving van het werk van de ingehuurde medewerker de verwachting overtrof. MOJEO levert projecten op met een gouden randje en dat doen onze mensen grotendeels door zichzelf te zijn en hun MOJO te verspreiden, maar tevens doordat er ook geen “I” in MOJEO zit en klanten dus ondersteund worden door het hele team van MOJEO.

More MOJEO heet ons intern personeelsblad, maar dat zit ook in ons DNA of zoals wij het noemen “onze mojo” en MORE is wat we leveren en wat onze relaties mogen verwachten. Projecten met een gouden randje en we weten allemaal dat goud niet vanzelf wordt bereikt, dat vergt ook meer, dus verlang ook meer in jullie selectiegesprekken, verlang More MOJEO, dan doen wij de rest. Plan hier direct in de agenda van onze projectspecialisten een vrijblijvend adviesgesprek.

Project advies nodig?

Onze projectspecialisten zitten voor je klaar!

Andere interessante berichten:

Project Management Office

Het PMO Gilde van MOJEO

In de dynamische wereld van projectmanagement is samenwerking en kennisdeling van cruciaal belang. Binnen MOJEO is dit besef vertaald naar de oprichting van het PMO

Zet je project op de rails!