Het opzetten van een PMO bij WML

WML (Waterleiding Maatschappij Limburg) is de drinkwaterproducent en -leverancier voor ruim 550.000 particuliere en ruim 16.000 zakelijke klanten in Limburg, Nederland. Het hoofdkantoor van WML is gevestigd in Maastricht.

De situatie bij de opdrachtgever

De afdeling projecten, die bestaat uit projectmanagers, PMO’ers en engineers is verantwoordelijk voor majeure projecten die binnen WML worden uitgevoerd in het kader van leveringszekerheid. Er was een groeiende behoefte aan doorontwikkeling van de projectafdeling. In het verlengde hiervan is de toegevoegde waarde van PMO voor de projectorganisatie.
 ‘’Er was een groeiende behoefte aan doorontwikkeling van de projectafdeling.’’

De oplossing vanuit MOJEO

MOJEO kwam bij WML in beeld en speelde een cruciale rol bij het opzetten van het PMO. De Brownpaper sessie, een kick-off sessie georganiseerd door MOJEO, fungeerde als het startpunt voor het project.

Samen met alle belanghebbenden, waaronder projectmanagers zelf, worden de taken en rol van PMO geconcretiseerd. Aan de hand van MOJEO bouwblokken is een plan van aanpak opgesteld en zijn we projectmatig de PMO ondersteuning gaan uitwerken.

MOJEO was niet alleen betrokken bij de initiële kick-off, maar nam ook de verantwoordelijkheid voor het uitstippelen van de strategie van het PMO. Hierbij werden specifieke bouwblokken aangepakt. Het opzetten van het PMO werd projectmatig benaderd, met een interne projectmanager aan het roer, ondersteund door Inge als senior projectmanagement officer van MOJEO.

Om de huidige medewerkers mee te nemen in de nieuwe manier van werken binnen het PMO hebben de interne PMO’ers van WML succesvol de MOJEO PMO Academy doorlopen.

‘’MOJEO was niet alleen betrokken bij de initiële kick-off, maar nam ook de verantwoordelijkheid voor het uitstippelen van de strategie van het PMO.’’

De toegevoegde MOJO

Het PMO begint zijn plaats stevig in te nemen binnen het team van projectmanagers. De implementatie van de bouwblokken uit de eerste fase is in de afrondende fase, met de focus op het effectief gebruik van specifieke templates die het PMO aan projectmanagers levert. Hierdoor krijgen projectmanagers meer tijd voor hun kerntaken.

Over de toegevoegde waarde van MOJEO is het afdelingshoofd Projecten bij WML zeer duidelijk: ”Wat de dienstverlening van MOJEO uniek maakt, is hun diepgaande visie en expertise op het gebied van PMO. De combinatie van visie, kennis en ervaring maakt hen tot PMO-specialisten. ‘’

Het succesvolle partnerschap tussen WML en MOJEO heeft het doel om te komen tot een effectief functionerend PMO binnen WML, waardoor projectmanagers zich kunnen concentreren op hun kerntaken. MOJEO’s visie en specialistische benadering van PMO dragen bij aan het succes van het project.

‘’Wat de dienstverlening van MOJEO uniek maakt, is hun diepgaande visie en expertise op het gebied van PMO. De combinatie van visie, kennis en ervaring maakt hen tot PMO-specialisten.’’
Getagged