Soms is zien waar je staat, beter dan weten waar je naartoe wenst te gaan.

Deel deze post:

Beetje gek om als titel te schrijven dat het soms beter is om te weten waar je staat dan om te weten waar je naartoe wenst te gaan. Want zeg nu zelf, we zijn toch allemaal visionair en een goede visie is toch onontbeerlijk om als organisatie succesvol te zijn. “Zonder visie geen groei”., hoor ik mijn managers uit de vroege jaren 2000 nog zeggen. Uiteraard, zonder visie geen groei, maar tegelijkertijd wil je ook weten waar je staat. Immers, als je weet waar je bent en weet wat je wenst te bereiken, pas dan kun je bepalen wat de meest logische route is of waar het laaghangende fruit te plukken valt.

Project overkoepelende verbeteringen zijn essentieel

Zo kijken wij als MOJEO ook naar projectorganisaties als we binnenkomen. Dit zijn veelal programmatisch aangestuurde projectdivisies waarbinnen kwalitatieve projectmanagers en deskundige projectleden samenwerken aan waardevolle projecten voor de organisaties. En ondanks dat deze organisaties zeer succesvol opereren, merken wij als MOJEO dat als wij met de mensen spreken, er nog veel te verbeteren valt. Soms op individueel projectniveau, maar meestal zien wij dat deze verbeteringen project overkoepelend gerealiseerd dienen te worden.

Maar hoe weet je nu waar die verbeteringen te realiseren vallen? Welke verbeteringen zijn relatief simpel door te voeren, maar hebben tegelijkertijd een hoog rendement? Wellicht belangrijker nog: hoe weet je nu waar het PMO staat binnen je organisatie, dus wat je vertrekpunt is? Daar kunnen we je zeker mee helpen! Niet enkel weten we haarfijn hoe een PMO eruit zou kunnen zien of waar een PMO qua onderwerpen echt toegevoegde waarde kan bieden, maar daarnaast hebben we tevens al veel organisaties geholpen met het opzetten dan wel verbeteren van hun PMO.

De status van jullie PMO meten en verbeteren met de gratis PMO maturity scan lite

We hebben onze PMO kennis gebundeld in verschillende producten en diensten. Zo hebben we een gratis PMO Maturity Scan Lite ontwikkeld, waarbij je het zelf via een online vragenlijst een inkijk kunt krijgen in waar jullie PMO staat. Het rapport dat je ontvangt geeft, naast het inkijkje, ook direct richting en tips aan wat je zou kunnen doen om verbeteringen alvast zelf door te voeren.

Het PMO naar een hoger plan tillen met het PMO assessment

Ook hebben we als vervolgtraject een PMO assessment dat we kunnen uitvoeren, waarbij een van onze PMO professionals jullie PMO organisatie tegen het licht houdt, interviews houdt met stakeholders en je aansluitend een compleet managementrapport plus businesscase & ROI ontvangt. Op basis van dit rapport kun je zelf direct je PMO naar een hoger plan tillen. Mocht je daarbij externe ondersteuning nodig hebben, dan staat het MOJEO team je uiteraard graag bij in dit avontuur.

Leer de fijne kneepjes van het PMO ambacht in de MOJEO Academy

Wil je het zelf doen, maar wil je eerst dat je Project Management Officers (PMO’ers), meer kennis opdoen? Geen probleem, we hebben onze kennis gebundeld en delen deze graag met je. Hiervoor hebben we de MOJEO Academy opgericht, want kennis delen is vermenigvuldigen, toch? Het mooie van de MOJEO Academy is dat dit niet iets eenmalig is. Naast leren, wordt de PMO’er tevens onderdeel van een community van PMO-professionals die met elkaar delen en voor elkaar klaarstaan. Lees hier meer over de MOJEO PMO Academy.

Level up your PMO met MOJEO

Binnen MOJEO werken we aan een beter morgen. Onze missie is: “ervoor zorgen dat geen enkel project meer mislukt” bij onze relaties. Daarbij willen we samen met onze relaties door de modder gaan, het avontuur beleven en samen mooie zaken realiseren en daarbij iets blijvends creëren. Dat is ons streven en daarmee bouwen wij aan duurzame relaties met onze opdrachtgevers. Een partnership tussen MOJEO en haar klanten die verder gaat dan projectmatige ondersteuning.

Project advies nodig?

Onze projectspecialisten zitten voor je klaar!

Andere interessante berichten:

Project Management Office

Het PMO Gilde van MOJEO

In de dynamische wereld van projectmanagement is samenwerking en kennisdeling van cruciaal belang. Binnen MOJEO is dit besef vertaald naar de oprichting van het PMO