Het PMO Gilde van MOJEO

Deel deze post:

In de dynamische wereld van projectmanagement is samenwerking en kennisdeling van cruciaal belang. Binnen MOJEO is dit besef vertaald naar de oprichting van het PMO Gilde, een interne werkgroep voor Project Management Officers (PMO’ers). Dit initiatief levert niet alleen voordelen op voor medewerkers van MOJEO, maar draagt ook bij aan de meerwaarde voor klanten en de PMO-dienst in zijn geheel. Je leest in dit artikel meer over het ontstaan van het MOJEO PMO Gilde en welke waarde het biedt voor alle betrokkenen, met de hoop dat andere organisaties hier inspiratie uit kunnen halen.

De opzet van het MOJEO PMO Gilde

Het MOJEO PMO Gilde is een gemeenschap binnen MOJEO die bestaat uit alle medewerkers die, direct of indirect, betrokken zijn bij Project Management Office-taken. Het gilde heeft als doel om gezamenlijk te leren en te excelleren in het vakgebied van PMO. Dit doet het gilde op verschillende manieren.

Het gilde heeft elke woensdag op het MOJEO kantoor een vaste ruimte waarbij de collega’s samenkomen om te werken voor de opdrachtgever en kennis te delen. Zo is er altijd een senior PMO medewerker aanwezig die als vraagbaak functioneert. Deze dagen bevorderen een cultuur van samenwerking en continue verbetering. Naast deze kantoordagen worden er ook kennissessies georganiseerd waarin specifieke onderwerpen worden behandeld. Een voorbeeld hiervan is de sessie ‘’Overtuigen zonder hiërarchie’’. In deze sessie leren de PMO’ers om intern draagvlak te creëren richting de opdrachtgever en richting projectmedewerkers om bijvoorbeeld tijdig uren in te schrijven. Hierbij staat de praktijkervaring centraal, wat een positieve bijdrage levert aan het verdiepen van het PMO-vakgebied.

Het gilde organiseert werkbezoeken richting relaties en interessante bedrijven om inzicht te krijgen in hoe PMO in de praktijk wordt toegepast binnen verschillende projecten en organisaties. Voor dagelijkse interactie en kennisuitwisseling is er een interne Slackgroep opgericht waarin leden vragen kunnen stellen en oplossingen kunnen delen.

Voordelen voor MOJEO PMO’ers

Het MOJEO PMO Gilde bevordert actief kennisdelen en biedt medewerkers de kans om waardevolle praktijkkennis van collega’s op te doen. Dit gaat verder dan traditionele training en versnelt de professionele ontwikkeling van PMO’ers door praktische inzichten en ervaringen te delen.

Binnen het gilde ontstaat een hechte gemeenschap, waarin medewerkers zich verbonden voelen met gelijkgestemden. Het creëert een gevoel van ‘wij’ en doorbreekt het isolement waarin PMO’ers vaak werkten. Het biedt een platform om problemen en uitdagingen te delen en samen oplossingen te vinden.

Na het afronden van de interne opleiding, de MOJEO Academy, blijft de groei doorgaan door praktijkervaring en kennisdeling met andere leden. Dit bevordert persoonlijke ontwikkeling en vergroot de expertise van onze MOJEO medewerkers.

MOJEO zet het PMO op een voetstuk

Het MOJEO PMO Gilde plaatst niet alleen het PMO-vakgebied binnen de organisatie op een voetstuk, maar draagt ook bij aan de algemene erkenning en respect voor PMO op een ander niveau. Door actieve kennisdeling, het bevorderen van beste praktijken en het voortdurend streven naar excellentie, toont het gilde aan dat PMO geen ondergeschoven kindje is, maar een essentieel onderdeel van effectief projectmanagement.

Het PMO gilde helpt bij het uitwerken van verschillende vormen van content om onze relaties te helpen. Zo is de infographic ’Feiten van een goedwerkend PMO’’ gemaakt om te laten zien welke toegevoegde waarde een PMO kan bieden aan een organisatie.

Het voordeel voor MOJEO klanten

Voor klanten van MOJEO biedt het PMO Gilde een ongeëvenaarde meerwaarde. In plaats van slechts één individuele PMO-specialist in te huren, krijgen klanten toegang tot een volledig PMO Gilde. Dit betekent dat ze kunnen profiteren van de diverse expertisegebieden die binnen het gilde vertegenwoordigd zijn. Of het nu gaat om financiële analyse, risicobeheer, rapportage of procesoptimalisatie, het gilde heeft specialisten die uitblinken in elk aspect van PMO. Dit stelt klanten in staat om hun PMO-diensten aan te passen aan hun specifieke behoeften en te profiteren van een breed scala aan vaardigheden en kennis, wat hun projecten naar een hoger niveau tilt.

De PMO-specialisten binnen het gilde delen kennis, coördineren inspanningen en stellen gezamenlijke doelen om projecten efficiënter te beheren. MOJEO biedt relaties een geïntegreerd team van experts en bevordert samenwerking op een niveau dat niet haalbaar is met individuele consultants. Klanten profiteren van deze naadloze samenwerking, wat leidt tot betere projectresultaten, snellere levering en verhoogde klanttevredenheid.

Samen zijn we sterker!

Het MOJEO PMO Gilde is een inspirerend voorbeeld van hoe organisaties interne samenwerkgroepen kunnen opzetten om kennisdeling en samenwerking te bevorderen. De voordelen strekken zich uit tot MOJEO-medewerkers, de PMO-dienst zelf en de klanten. Dit initiatief toont aan dat door samen te werken en praktijkervaring te delen, PMO als vakgebied naar nieuwe hoogten kan worden gebracht. We moedigen andere organisaties en PMO-professionals aan om dit voorbeeld te volgen en te streven naar voortdurende verbetering en excellentie in projectmanagement. Samen zijn we sterker.

Coming soon

Op dit moment zijn we samen met het MOJEO PMO Gilde bezig met het ontwikkelen van een functie- en takenpakket voor het Agile Projectmanagement Office. Wordt lid van onze PMO Community op LinkedIn en blijf op de hoogte!

Project advies nodig?

Onze projectspecialisten zitten voor je klaar!

Andere interessante berichten:

Project Management Office

Het PMO Gilde van MOJEO

In de dynamische wereld van projectmanagement is samenwerking en kennisdeling van cruciaal belang. Binnen MOJEO is dit besef vertaald naar de oprichting van het PMO