Het antwoord op een prangende vraag!

Deel deze post:

Waarschijnlijk de vraag die mij het meest wordt gesteld sinds de oprichting van MOJEO: Waarom heten jullie eigenlijk zo?

Wat betekent MOJO?

“Mojo is de positieve instelling waarmee we nu iets doen wat van binnenuit komt en naar buiten straalt” (Marshall Goldsmith: Mojo, Het momentum van succes,2011)

Na deze uitleg over de betekenis van Mojo, waar onze bedrijfsnaam op gebaseerd is, zie ik nog altijd vragende blikken.

Waar komt MOJO vandaan?

Tegenwoordig heb ik een meer adequate oplossing. Ik stel een wedervraag: “Ken je de film van Austin Powers toevallig? The spy who shagged me?” Opeens zie ik dan bij de meeste mensen een glimlach om de mondhoeken verschijnen. “Ja, natuurlijk ken ik die film. Hoe ging die ook al weer precies?” En als ik dan kort vertel waar de film over ging, namelijk dat Dr. Evil en zijn Mini Me een tijdmachine gebruikten om terug te reizen naar 1969, waar hij Austin Power’s Mojo steelt. Ja, dan snapt iedereen wel waarom we MOJEO heten.

MOJO & MOJEO

We zijn er namelijk van overtuigd dat specialisme in combinatie met Mojo zorgt voor verbluffende resultaten. Daarom streven onze mensen constant naar het toevoegen van dat stukje kwaliteit en durf die het onderscheid maken in het succesvol managen van een project.

We noemen dat verhalen met hoogtepunten, verhalen met positieve wendingen en verhalen die mensen zich blijven herinneren. Projecten waar mensen naar verwijzen als voorbeeld omdat ze net dat beetje extra hadden, net dat stukje ‘Mojo’. Dit vraagt natuurlijk om talentvolle projectmanagers, mensen met zelfvertrouwen, sterke presentatie, overwicht, tikje onoverwinnelijkheid en net dat beetje Mojo in hun charisma; projectmanagers van MOJEO dus! Bekijk ook onze kernwaarden eens, die vatten voor ons precies de essentie van het woord Mojo samen.

Project advies nodig?

Onze projectspecialisten zitten voor je klaar!

Andere interessante berichten:

Project Management Office

Het PMO Gilde van MOJEO

In de dynamische wereld van projectmanagement is samenwerking en kennisdeling van cruciaal belang. Binnen MOJEO is dit besef vertaald naar de oprichting van het PMO