Project redden

Dreigt een project te ontsporen of is deze al ontspoort? MOJEO kan met ervaren projectmanagers het project weer op de rails zetten.

Wat kun je doen om een ontsporing te voorkomen?

Wanneer zouden voor een projectmanager de seinen op rood springen? Ingrijpen voordat een project ontspoort is namelijk cruciaal. Na ontsporing is het vaak te laat en is de schade enorm. Ontdek een aantal praktische tips in onze blog-post Hoe kom je erachter of een project gaat ontsporen en hoe voorkom je de schade?

Het onderzoeken van de schade binnen een project kan door MOJEO gedaan worden middels een projectassessment. Door een onafhankelijk bedrijf met projectmanagementspecialisten naar een project te laten kijken ontstaat een ongekleurde visie. Boek hier een vrijblijvend adviesgesprek

Een project ontspoort, hoe kan MOJEO je helpen?

MOJEO inventariseert de problemen, zet de juiste mensen met de juiste persoonlijkheid en skills op de opdracht en biedt in de eerste fase openheid en transparantie van zaken. Door voor elke bestuurslaag eerlijk te zijn over de zaken die mis gaan en/of beter geregisseerd hadden kunnen worden, pakken we de problemen aan. Alleen dan kan MOJEO samen met de organisatie de uitkomst van het project ten positieve draaien.

Deze werkwijze hebben we gehanteerd bij het managen van een project tijdens een zeer turbulente periode (start covid-19). En ook bij een wereldwijde voice roll-out die op het moment dat MOJEO intrad zich in een kritieke fase bevond.

Welke maatregelen kun je zelf als manager nemen?

Een project dreigt, om wat voor reden dan ook, volledig buiten de scope, deadline of budget opgeleverd te worden. Als het project al echt opgeleverd gaat worden. Wat zijn nu een aantal stappen die je het beste kan volgen om je project weer op de rails te zetten? Lees het in onze checklist zet je project op de rails