Project maturity

MOJEO kan je project volwassenheidsniveau naar een hoger niveau tillen. Aan de hand van de Maturity Scan bepaalt MOJEO welke gebieden aandacht vereisen.

Wat is het belang van een volwassen projectmanagement organisatie?

Organisaties met een hoge volwassenheid ronden 89% van hun projecten met succes af, terwijl organisaties met een lage volwassenheid slechts 36% voltooien (PMI). Zo heeft ruim 1 op de 3 projecten geen baseline / vast template bij de start van een project (Wellingtone).

Hoe wordt het volwassenheidsniveau getypeerd?

MOJEO gebruikt bij het vaststellen van een volwassenheidsniveau het Project Management Maturity Model. Volgens dit model zijn er 5 niveaus van volwassenheid van projectmanagement die elk bedrijf kan doorlopen op weg naar succes. Er zijn in totaal negen aandachtsgebieden geselecteerd die de projectmanagement volwassenheid kunnen samenvatten en vijf PMMM classificaties.

Hoe is de PM Maturity Scan opgebouwd?

Vanuit een oriënterend gesprek, interviews met stakeholders en een concept rapport presenteren we uiteindelijk een duidelijk en overzichtelijk rapport met analyses en verbeterpunten. Meer informatie over het belang, het volwassenheidsniveau en de opbouw van een PM Maturity Scan kun je in de infographic Projectmanagement Volwassenheid vinden.  

Verbeter je projectmanagement maturity!