Het opzetten van een PMO

Bij het opzetten van een PMO inventariseert MOJEO eerst de PMO-behoeften binnen jouw organisatie. Vervolgens wordt er een concreet plan van aanpak opgesteld waarnaar we het PMO gaan opzetten.

Wat is een Project Management Office (PMO)?​

Een PMO kan je ondersteunen bij het professionaliseren van je projectorganisatie. ‘’Een Project Management Office is een groep of afdeling in een projectorganisatie die normen hanteert met betrekking tot projectmanagement, planning en uitvoering. Daarnaast dient het ook als hét centrale punt van de organisatie voor projectdocumentatie, -begeleiding en succesmetrieken.‘’ Lees meer over de betekenis van het PMO in dit artikel. 

Waar kan een PMO een organisatie bij helpen?

MOJEO ziet het PMO als een centrale plek binnen een projectorganisatie die project (managers) ontzorgt. Een PMO zorgt voor standaardisatie, efficiëntie en overzicht.

Hoe zet MOJEO uiteindelijk een PMO op?

Een PMO opzetten is nog niet zo makkelijk, of toch wel? Een PMO oprichten zal een behoorlijke impact hebben op projecten en de hele (project)organisatie, of toch niet? Met een iteratieve en modulaire aanpak worden de voordelen van een professioneel PMO direct zichtbaar én voelbaar voor de projectorganisatie. Op deze manier hebben we het PMO geïmplementeerd bij Veiligheidsregio Brabant-Noord. Lees in dit artikel onze maatwerk aanpak met de PMO bouwblokken. We hebben ook nog een artikel gemaakt met de verschillende factoren die kunnen bijdragen aan succesvolle(re) implementatie van een PMO.

Rick en Stan leggen heel praktisch uit hoe zij al een aantal keer begonnen zijn met het opzetten en bemannen van een PMO bij onze relaties

MOJEO en het opzetten van een PMO

Bij het opzetten van een PMO komt veel kijken. Het is belangrijk om vooraf goed te inventariseren op welke vlakken een PMO de organisatie kan ontzorgen. Middels de vrijblijvende PMO inventarisatie sessie kunnen we je hierbij helpen. Middels een ‘brown-paper sessie’ bekijken we gezamenlijk met alle stakeholders hoe de projectorganisatie en/of PMO nu is ingericht en waar de verbeterpunten liggen.

Laten we samen starten met het opzetten van een pmo