Ontdek de MOJEO PMO Academy: Dé opleiding voor PMO’ers met MOJO.

MOJEO PMO Academy
Deel deze post:

De PMO Academy hebben we specifiek gemaakt voor PMO’ers die de volgende stap willen zetten in hun carriére.  “Kun jij ervoor zorgen dat we eenduidigheid krijgen in de aanpak voor projecten binnen de projectorganisatie?”  “Kun je daarnaast eens kijken hoe we beter inzicht krijgen in de resources die nodig zijn voor de lopende projecten?” “Weet jij nog hoe dat vorige project over de implementatie van nieuwe software is gegaan, wat ging er fout, wat ging er goed? En hoe staat het eigenlijk met alle lopende projecten?” Daar zit je dan, langzamerhand wordt het duidelijk. Er is werk aan de winkel, maar waar moet je starten? Wie had gedacht dat je duizendpoot kon afkorten in drie letters? Je kijkt naar je e-mail handtekening en je ziet het staan: PMO’er.

De valkuilen van een PMO en een PMO’er!

Bij projectmanagement kunnen we ons allemaal een beeld vormen, maar over de invulling van een PMO zijn de meningen nogal verdeeld. Hoewel in meer dan 80% van de organisaties een (soort van) PMO is ingericht1, laten verschillende onderzoeken zien dat PMO’s worden ingericht zonder duidelijk doel of visie en zonder te kijken naar het belang en de wensen van de organisatie2. Het bemannen en inrichten van een PMO is ook uitdagend. Het gebrek aan een duidelijk omschreven PMO methodiek is een van grootste redenen voor het mislukken van een PMO-afdeling3.

Maar wat weet ik er eigenlijk van? Ik ben Levi Salassa, de project coördinator van de MOJEO PMO Academy. Ondanks dat ik nieuw ben in de wondere wereld van het projectmanagement (office), heb ik het geluk dat ik in een organisatie ben beland en dagelijks omringd word door ervaren projectmanagers en PMO-ers. Doordat mijn collega’s in veel verschillende organisaties werken is het op kantoor een broedplaats voor nieuwe inzichten en ervaringen. Daarnaast hebben ze de MOJEO methodiek binnen verschillende organisaties succesvol geïmplementeerd en bemenst. Door de toegang tot inhoudelijke expertise en een duidelijke methodiek is een goede kapstok gecreëerd voor mijn toekomst in de PM(O).

De MOJEO PMO Academy als oplossing

Helaas is dit niet het geval voor veel van jullie PMO-ers aan de frontlinie, daar ben ik mij van bewust. Om die reden willen we jullie vanuit MOJEO de handvaten bieden die wij ook onze PMO-ers geven. Onze missie is dat geen enkel project meer mislukt en wij geloven dat PMO hier een hele grote bijdrage in kan leveren. De cijfers vanuit verschillende onderzoek liegen er niet om, een groot deel van de organisaties gelooft erin dat PMO’s de cultuur van de projectorganisatie uitdragen4.

In de MOJEO PMO Academy nemen we jullie een jaar lang mee in de wereld van PMO met Mojo. Geen urenlange powerpoints en dikke boeken die verstoffen op de plank, maar door een afwisselende combinatie van theorie, praktijk en specifieke aandacht voor de competenties die jouw PMO-skills kleur geven. Samen met ervaren MOJEO trainers ga je aan de hand van casussen direct met de geleerde stof aan de slag. Vervolgens laten we je het in de praktijk in jouw organisatie toepassen voordat we verder gaan.

Meer weten? Download de infographic!

Wil je naar aanleiding van deze blog-post meer informatie ontvangen over onder andere het aanbod en de tarieven? Download de MOJEO PMO Academy Infographic dan op de PMO Academy pagina: https://www.mojeo.nl/pmo-academy/

Bronnen: 1: Wellingtone (2019), 2: Aubry, Hobbs, Muller, & Blomquist (2010), 3: Salahmah & Alnaji (2014), 4: Aubry et al. (2010), Wellingtone (2018, 2019)

Project advies nodig?

Onze projectspecialisten zitten voor je klaar!

Andere interessante berichten:

Project Management Office

Het PMO Gilde van MOJEO

In de dynamische wereld van projectmanagement is samenwerking en kennisdeling van cruciaal belang. Binnen MOJEO is dit besef vertaald naar de oprichting van het PMO