Close

2 herkenbare gesprekken tussen een opdrachtgever en een project manager

GESPREK 1:

Projectmanager: Ik heb 2 extra projectmedewerkers nodig, want we komen om in het werk. Opdrachtgever: Hoezo, hoe blijkt dat opeens en waarom uitbreiding van maar liefst 2 projectmedewerkers? Projectmanager: Iedereen zit tot over de oren in het werk. Ze vertellen me allemaal dat ze er momenteel niks bij kunnen hebben. Ik denk dat het met 2 medewerkers extra beter zal gaan. Opdrachtgever: Maar is er dan echt nergens ruimte? Kan er niks verschoven worden? Om hoeveel werk gaat het? Projectmanager: We hebben het echt allemaal erg druk. Iedereen maakt lange dagen. Opdrachtgever: Kom maar terug als je een betere onderbouwing hebt.

GESPREK 2:

Projectmanager: Ik heb 2 extra projectmedewerkers nodig, want we komen om in het werk.Opdrachtgever: Hoezo, hoe blijkt dat opeens en waarom uitbreiding van maar liefst 2 projectmedewerkers? Projectmanager: De urenverantwoording van de laatste 4 weken laat zien dat iedereen gemiddeld 50 uren per week werkt, dat zijn dus 10 overuren per man per week. Daarnaast laat de detailplanning zien dat er over 2 weken 5 nieuwe activiteiten gestart moeten worden, wat een toename ten opzichte van de huidige werklast met 80 uren per week impliceert. Opdrachtgever: Hoe kom je aan die cijfers en aan die planningsgegevens? Projectmanager: Van het PMO. Opdrachtgever: Dus een toename van 80 uur per week maakt een uitbreiding van het project met 2 medewerkers noodzakelijk als we de planning willen halen? Projectmanager: Dat is juist. Opdrachtgever: Het is me duidelijk, je hebt mijn akkoord.

MORAAL VAN HET VERHAAL:

Dankzij het PMO heeft de projectmanager harde bewijzen en argumenten met betrekking tot de werklast en de onderlinge afhankelijkheid van projecten om de uitbreiding te rechtvaardigen.

PROJECTMANAGEMENT & MOJEO