Het bemannen van een PMO

MOJEO kan gekwalificeerde PMO-medewerkers leveren voor het operationeel bemannen van jouw projectmanagement office.

Wat komt allemaal kijken bij het bemannen van een PMO?

Het is sterk afhankelijk van de geïmplementeerde PMO bouwblokken welke dagelijkse taken toegeschreven worden aan een Project Management Officer. 

Voorbeelden van dagelijkse taken zijn bijvoorbeeld het tracken van de voortgang van de verschillende projecten en hierop, indien nodig, actie te ondernemen. Daarnaast maakt de PMO’er op dagelijkse basis rapportages voor diverse personen binnen de organisatie. Rick en Stan vertellen in het artikel het opzetten en bemannen van een PMO meer over dagelijkse taken.

Wat zijn de valkuilen voor een Project Management Officer?

Het bemannen van een PMO kan een ingewikkelde klus zijn. Zo kunnen er verschillende valkuilen zijn waar een Project Management Officer of de organisatie zelf kunnen intrappen. In het artikel 10 praktische valkuilen van het PMO lichten we deze toe en beschrijven we hoe je deze kunt oplossen en/of voorkomen. 

Bij welke projecten werken onze PMO'ers?

Onze Project Management Officers werken voortdurend op leuke uitdagende projecten bij onze relaties. We hebben een aantal van deze opdrachten uitgeschreven in referentiecases. Lees hier bijvoorbeeld hoe we het PMO bij Obvion hebben opgezet en bemand. 

De opdracht bij de Gemeente Kerkrade was zeer uitdagend voor het MOJEO PMO team ondermeer vanwege het politieke aspect. 

De PMO'ers van MOJEO

Wij geloven dat niet zozeer de methodiek of de organisatie, maar bovenal de mensen het verschil maken.  Mensen met zelfvertrouwen, een sterke presentatie, een tikje onoverwinnelijkheid, een flinke dosis passie en een overvloed aan MOJO. Daarnaast hebben onze project management officers de MOJEO PMO Academy doorlopen.

Wil je je Project Management Office analyseren en concretiseren waar nog verbeterpunten liggen? Doe dan de PMO Maturity Scan Lite en ontvang een rapport met verbeterpunten. 

Ben je op zoek naar PMO'ers met MOJO?